طبق اعلام موسسه ملك عبدالعزيز، بزرگترين دايره المعارف حج و حرمين شريفين از سوي اين مركز در عربستان توليد و منتشر شده است. اين دايره المعارف شامل اطلاعاتي از دوره پيش از اسلام تا زمان حاضر است كه در اين مجموعه تمام ابعاد تاريخي، تمدني و فرهنگي ثبت شده است.به گزارش خبرنگار گروه ترجمه پايگاه اطلاع رساني حج، طبق اعلام موسسه ملك عبدالعزيز، بزرگترين دايره المعارف حج و حرمين شريفين از سوي اين مركز در عربستان توليد و منتشر شده است.
براساس اين گزارش، اين دايره المعارف شامل اطلاعاتي از دوره پيش از اسلام تا زمان حاضر است كه در اين مجموعه تمام ابعاد تاريخي، تمدني و فرهنگي ثبت شده است.
اين طرح تمام آنچه را مربوط به حج و حرمين شريفين است در يك پايگاه دايره المعارفي يكپارچه رصد ميكند كه توسعه خدمات حج و حجاج طي قرنهاي گذشته و عصرهاي اسلامي تا دوره حكومت آل سعود به همراه پايگاهي از دادههاي اطلاعاتي ديجيتال كه شامل مطالعات، كتابها، اسناد و دست نوشتهها و تصاويري در خصوص حج و حجاج از داخل و خارج عربستان است، به تصوير ميكشد.
عبدالله بن صالح الرقيبه مدير اين پروژه تصريح كرده است كه تاريخ شروع كار تهيه اين دايره المعارف به سال ۱۴۲۹ هجري قمري برمي گردد كه سلمان بن عبدالعزيز رئيس شوراي اداره موسسه ملك عبدالعزيز و مسئول پروژه دايره المعارف هنگامي كه امير رياض بود، اجراي آن را كليد زده بود.
مطالعات داخلي دايره المعارف بر موضوعات حج قبل از اسلام و در دوره پيامبر (ص)، خلفاي راشدين، اموي، عباسي، مماليك، عثماني و حكومت سعودي و نيز تاريخ مكه مكرمه، مدينه منوره، توسعه حرمين و نهادهاي حج گزار و مشاعر مقدسه و… متمركز است.
مطالعات خارجي دايره المعارف هم به سفرهاي حج به مكه مكرمه و نحوه رسيدن حجاج و تعداد آنها و عادات و رسوم، قوانين و تدابير و مديريت مربوط به حجاج و توسعه آن، ويژگيهاي اجتماعي و اقتصادي حجاج هر كشور و آينده قوانين حج در آنها تمركز يافته است.