شنبه 03 آذر 1403
EN

اخبار

اخبار

توصیه هایی برای زائران بیت الله الحرام

43
0

نکاتی که دانستن آن برای حجاج و زائران ضرورت دارد.

 

نکاتی ضروری برای حجاج و زائران مکه و مدینه که حجت الاسلام والمسلمین فلاح زاده به آنها اشاره می نماید.

 

1-مسائل حج دقیق است ولی مشکل نیست و زائران نباید از اعمال دلهره داشته باشند که همین دلهره موجب بروز مشکلاتی برای آنها میشود. به این منظور زائران حتماً باید در کلاسهای آموزشی تشکیل شده توسط روحانیون کاروانها شرکت کنند تا احکام را یاد بگیرند و بتوانند اعمال را مطابق فتوای مرجع تقلیدشان انجام دهند. این مسئله به این دلیل مهم است که این سفر و تشرف به مکه و مدینه در طول عمر هر انسان ممکن است فقط یک بار پیش بیاید و توانایی انجام قضای آن را ممکن است انسان نداشته باشد. یعنی حج مانند نماز و روزه نیست که بتوان به راحتی قضای آن را بجا آورد، گرچه در همان نماز و روزه هم باید کاملا دقت کرد تا صحیح انجام شوند اما اعمال حج اگر دچار مشکل شود ممکن است انسان نتواند قضای آن را بجا آورد. به علاوه گاهی پیامدهایی دارد که در کل زندگی انسان تأثیر می‌گذارد. بنابراین زائران بدون آنکه دچار وسواس و دلهره شوند باید مسائل آن را فراگیرند و در انجام اعمال دقت کنند.

 

2- نکته دیگر در رابطه با نماز است. در هر وضعیتی نماز انسان باید صحیح باشد اما اکنون فرصت خوبی است که انسان قرائت نمازش را کامل و درست کند چون هم وقت هست و هم روحانیون در تمام کاروانها در دسترسند و هم انسان از مشغله و مسائل دنیوی تا حدودی آزاد است. اگر تاکنون فرصت نشده تا نمازمان را به کسی عرضه کنیم خوب است در این ایام نمازمان را برای روحانیون کاروانها بخوانیم تا اگر اشکالی هست رفع شود و نمازمان در طول زندگی صحیح باشد و در اعمال حج هم مشکلی پیش نیاید. می دانید که ما در اعمال حج و عمره، سه نماز واجب را باید بخوانیم که مربوط به اعمالند نماز طواف عمره تمتع، نماز طواف حج تمتع و نماز طواف نساء و همه این نمازها باید صحیح باشد و خوب است افرادی که به قرائت خود اطمینان دارند نیز نمازشان را به روحانی کاروان عرضه کنند.

 

3-در این ایام به نماز باید اهمیت بیشتری داده شود بدین معنا که هم در اول وقت خوانده شود و هم به صورت جماعت در مدینه و مکه باید وقتمان را به گونه ای تنظیم کنیم که در نماز جماعت مسجد الحرام و مسجد النبی شرکت کنیم و ان شاءالله مشاهده نشود که کسانی هنگام نماز به کاروانشان برگردند یا با کالاهای خریداری شده، نماز جماعت را تماشا کنند یا وقتی نماز جماعت تمام شده است گروهی به سوی حرم بروند. گاهی در مدینه دیده می شود که پس از نماز صبح یا نماز عصر برخی از کاروانها به سوی قبرستان بقیع در حرکتند و این در حالی است که جمعیت نمازگزار پس از اقامه نماز به سوی محل های اسکان خود می روند این حرکت که برخلاف حرکت جمعیت است بازتاب بسیار ناپسندی دارد و جداً از آن باید اجتناب کرد. وقت و کار باید به گونه ای تنظیم شوند که به نمازهای جماعت هم برسیم در همین جا به عنوان یک برادر به علما و روحانیون کاروانها عرض می کنم که کیفیت و اهمیت نماز جماعت در مکه و مدینه را به زائران آموزش دهند. گاهی مشاهده می شود که برخی از زائران به دلیل نا آشنایی با کیفیت نماز در این گونه جماعتها دچار اشکال می شوند یا خودشان را انگشت نما می کنند.

نظر دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.