سخنرانان همايش بين المللي اربعين خواستار ثبت جهاني اين زيارت عظيم شدند و تاكيد كردند: بايد از اين فرصت براي معرفي مكتب حسيني به جهان و تاثيرگذاري بر مخاطبان استفاده كرد.
گزارش دريافتي ازپايگاه اطلاع رساني حرم مطهر حضرت عباس عليه السلام حاكيست ، اولين همايش بين المللي زيارت اربعين عصر روز شنبه با حضور جمع زيادي از شخصيت هاي ديني و دانشگاهي و مشاركت 75 بحث علمي به همت مركز تحقيقات و پژوهش هاي كربلا وابسته به آستان مقدس حسيني برگزار شد.
شيخ عبدالمهدي كربلايي توليت آستان مقدس حسيني در سخنراني خود در مراسم افتتاحيه اين همايش از زيارت اربعين بعنوان بزرگ ترين تجمع ايماني ، اعتقادي و عاطفي در جهان ياد كرد و گفت: تعداد شركت كنندگان دراين زيارت عظيم، هر سال افزايش مي يابد و شمار زيادي از دلدادگان حسيني از داخل و خارج عراق در اين مراسم شركت مي كنند.
وي بر لزوم استفاده ازكنگره عظيم اربعين حسيني براي پيشبرد اهداف ديني ، اخلاقي ، اعتقادي ، فكري اسلام تاكيد وتصريح كرد: ما بايد بدانيم چگونه مي توان از اين جمعيت عظيم استفاده كرد و چگونه مي توان بحث ها و تحقيقات علمي مطرح شده در اين همايش ها را به صورت عملي در اين زيارت ها و آيين ها اجرا نمود به گونه اي كه عظمت اين حادثه به جهان نشان داده شود ، اين مراسم بزرگ بايد ثبت جهاني شود.
ضرورت توجه به اهداف برگزاري زيارت عظيم اربعين
وي لزوم استفاده از توانايي ها و ظرفيت هاي فكري با استفاده از ابزارهاي مناسب را يادآور شد و گفت: متفكران ما بايد بتوانند افكار خود را مطرح و توضيح دهند و درچنين جمعيت عظيمي به اجرا در بياورند و به اهداف مطلوب برسند.
شيخ كربلايي گفت: اولين هدف ما در اين زمينه آگاهي بخشي اعتقادي است و اينكه ما بتوانيم ازاين مناسبت ها براي تغيير دررفتار و شخصيت زائران استفاده كنيم.
وي افزود: دومين هدف اين است كه اين آيين هاي ديني همراه با احكام شرعي باشد و احيانا برخي مسائل خلاف شرع و اخلاق و اعتقادات در آن رخ ندهد.
توليت آستان مقدس حسيني گفت: سومين هدف ما در اين مراسم، بسيج اعتقادي و ملي است، زيرا ما هنگامي كه مثلا فتواي جهاد كفايي عليه تروريست هاي داعش صادر مي شود انتظار داريم انبوه مردم به اين فتوا پاسخ دهند و تجلي مباني و اررزش هاي كربلا را در رزمندگان خود مشاهده كنيم و اين اتفاقي است كه در عراق رخ داد.
حجت الاسلام و المسلمين كربلايي ادامه داد: بايد كارگروه ها و نشست ها براي تبيين اهميت و جايگاه زيارت اربعين طي سال برگزار شود تا ما بتوانيم از نتايج اين نشست ها و همايش ها استفاده كنيم و از تاثيرات عملي آنها بهره ببريم و البته متخصصان و صاحب نظران نيز بايد طيف هدف و مخاطب را در زيارت اربعين شناسايي و دسته بندي و راه هاي تاثير گذاري بر اين افراد را بررسي كنند.
تمام جهان بايد با مكتب امام حسين(ع) و تاثيرات معنوي آن آشنا شوند
در ادامه اين همايش، شيخ يوسف ناصري از مركز دفاع از مقدسات در سخنان خود گفت: مراسم زيارت اربعين امام حسين (ع) در راس تمام آيين هاي استراتژيك مركز دفاع از مقدسات قرار دارد و از اهميت ويژه اي در ميان مسلمانان جهان برخوردار است.
وي افزود: چنين همايش هايي مي تواند ابعاد مختلف زيارت اربعين را بازگو كند وتاثيرات اخلاقي، تربيتي، جغرافيايي و معنوي اين زيارت عظيم را نشان دهد.
وي از دست اندركاران و مسئولان خواست اين مراسم عظيم را ثبت جهاني كنند تا تمام جهان با مكتب امام حسين(ع) و تاثير معنوي آن بر جان انسان ها آگاه شود.
ضرورت بررسي تاثيرات و ثبت وقايع زيارت اربعين
در ادامه اين مراسم سيد محمدعلي الحلو به نمايندگي از شوراي عالي تدوين دانشنامه زيارت اربعين درسخناني به تبيين اهداف برگزاري اين همابيش پرداخت.
وي گفت: اهداف اين همايش عبارتند از:
1- حفظ و مستند سازي و ثبت زيارت اربعين و تمام جزئيات اين مراسم ديني اجتماعي و رصد تاثيرات فردي و اجتماعي آن.
2- اظهار جايگاه و نقش زيارت اربعين در فرهنگ عراق و جهان و توضيح ابعاد و اهداف و آثار اجتماعي و فرهنگي و تمدني آن در فرهنگ جوامع اسلامي.
3- بررسي ابعاد مختلف مترتب بر اين مراسم مبارك و استفاده از آن براي تقويت ارزش هاي همزيستي و گفتوگو و گذشت.
4- بررسي نيازهاي اساسي براي برگزاري بهتر زيارت اربعين و تامين احتياجات آن در زمينه هاي مختلف.
5- ثبت وقايع زيارت در سطح جهاني.