پنجشنبه 20 اردیبهشت 1403
EN

اخبار

اخبار

آيا وجود حضرت رقيه در تاريخ واقعيت دارد؟

449
0

 كتاب «رقيه بنت‌الحسين (ع): پاسخي به تاملات و سوالات» نتيجه گفت‌وگويي با نجم‌الدين طبسي است كه به صورت پرسش و پاسخ تدوين شده و به پرسش‌ها و تاملات درباره حضرت رقيه (ع) و اتفاقات زندگي آن حضرت مي‌پردازد.

كتاب حاضر نتيجه گفت‌وگويي با نجم‌الدين طبسي است كه به صورت پرسش و پاسخ تدوين شده است. دلايل وجود حضرت رقيه (ع)، اشكالات به اين دلايل و پاسخ به آنها، مويدات وجود آن حضرت، پرسش‌ها و پاسخ‌ها درباره اين مويدات و جريان رحلت حضرت رقيه (ع) از جمله موضوع‌هايي است كه طبسي در اين كتاب به آن پاسخ گفته است.


بخش ديگري از كتاب طرح چند نكته درباره علت طرح اين گونه مسائل است. مؤلف معتقد است حتي اگر اين شبهات صحيح هم باشد تنها باعث تضعيف شيعه و قوت دشمنان اهل بيت (ع) خواهد بود.

در بخشي از مقدمه‌اي كه طبسي بر اين كتاب نوشته است، مي‌خوانيم: «اخيراً در مجامع و جلسات مذهبي بحث‌هايي درباره حضرت رقيه (ع) مطرح شده و برخي در مقام اثبات وجود دختري براي امام حسين (ع) برآمده‌اند و بعضي ديگر تلاش در انكار و رد آن حضرت داشته‌اند. البته اين سنخ بحث‌ها و مناظرات در طول تاريخ در حوزه‌هاي علمي و مجامع بوده و هست و نبايد با آن ستيزه و مخالفت كرد زيرا اصولاً در سايه همين بحث‌هاي علمي طلبگي است كه نضج و پختگي حاصل مي‌شود و به‌اصطلاح مي‌توان خود را ساخت و ارزيابي كرد. …» (ص ۷)

طبسي در ادامه مقدمه، به اثبات وجود حضرت رقيه (ع) بر اساس رواياتي معتبر از «ابن‌فندق» نسب‌شناس قرن ششم مي‌پردازد. وي همچنين يادآور مي‌شود كه قايلان به وجود حضرت رقيه (ع) دلايلي بسياري را براي اثبات نقل مي‌كنند در حالي‌كه قايلان به عدم (نافين) شايد حتي يك دليل هم براي ادعاي خود بيان نكرده‌اند.

در بخش پاياني اين كتاب چهار پيوست شامل نظر برخي از مراجع و علما درباره حضرت رقيه (ع)، برخي مصايب آن حضرت در كربلا و پس از آن، حرم مطهر در شام و تاريخچه مختصري از ساختن و بازسازي‌هاي آن و اشعاري در مرثيه حضرت رقيه (ع) آمده است.

مؤلف يادآور مي‌شود كه تمام پاسخ‌ها به منابع معتبر شيعه و اهل سنت مستند شده‌اند و در برخي موارد متن عربي آنها نيز ذكر شده است.

نظر دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.