شنبه 29 اردیبهشت 1403
EN

اخبار

اخبار

این روزها در مسجدالنبی چه می گذرد؟

231
1
مسجد النبی در مدینه، شهر پیامبر، این روزها میعادگاه خیل مشتاقانی است که از سراسر دنیا برای شرکت در مناسک حج تمتع راهی سرزمین وحی شده اند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج و زیارت ، سفر بیش از دو میلیون زایر مسلمان برای حضور در مکه و مدینه به طور رسمی از روز پنجشنبه گذشته آغاز شده و نخستین گروه زائران به تعداد 237 نفر از بنگلادش با استقبال «محمد صالح بن طاهر بنتن» وزیر حج و عمره عربستان وارد فرودگاه جده شدند. در همان روز، چهار هزار زایر دیگر نیز از سایر نقاط جهان خود را به سرزمین وحی رساندند.
نخستین گروه از زایران کشورمان اما روز دوشنبه گذشته 17 تیرماه از طریق فرودگاه بین المللی امیر محمد بن عبدالعزیز به مدینه آمدند تا پیشقراول حضور بیش از 86 هزار حاجی ایرانی در سال جاری باشند؛ حضوری که با استقبال گرم مسؤولان امور حج زیارت ایران و عربستان در مدینه همراه شد. آنها با آب زمزم، گل، خرما و شیرینی به استقبال کاروان زائران یزدی در هتل المدینه منازلی رفتند و قدوم آنها را گلباران کردند.
ورود گروههای زایر از کشورهای مختلف موجب شده است تا شهر مدینه و بویژه «مسجدالنبی» که نگین این شهر به شمار می رود، هر روز جمعیت مشتاقان بیشتری را به سوی خود بکشاند.
دولت عربستان به سنت معمول، امسال نیز از ابتدای تیرماه، صدور روادید سفر عمره را برای زایران همه کشورها متوقف کرد تا شرایط برای میزبانی از حاجیان در شهرهای مکه و مدینه فراهم شود. این شرایط، فرصتی را پدید آورد تا مسجدالحرام و مسجدالنبی برای چند روزی هم که شده، نفسی تازه کنند و جمعیت کمتری را به خود ببینند.
این حس و حال این روزها در حال دگرگون شدن است. هر لحظه بر شمار انبوه زائران در دو شهر مقدس مکه و مدینه افزوده می شود و این جمعیت مشتاق در اولین فرصت تلاش می کنند خود را به مسجدالحرام و مسجدالنبی برسانند.
در مدینه منوره، بوضوح، آرامشی وصف ناپذیر، سرشار از اشتیاقی دل انگیز برای زیارت مسجد و منزلگاه پیامبر به چشم می خورد.
مسجدالنبی در روزهای آفتابی و گرم عربستان همچون نگینی سفید و درخشان نگاهها را به سوی خود جلب می کند و شب ها قبه سبز و گنبد نقره ای آن با گلدسته های زیبا و سبزفامش، میعادگاه عاشقان بسیاری است.
این قرارگاه عاشقان، سن و سال نمی شناسد. در آن، از کودکان خردسال که با لب های خندان همراه با پدر و مادر و نزدیکان در حرم نبوی حضور یافته اند تا افراد میانسال و پا به سن گذاشته ای که کتاب دعا و دست نیایش بسوی معبود دراز کرده و از پیامبر خویش در این زمینه استمداد می طلبند، بوفور می توان یافت.
باد گرم و ملایم عصرهای مدینه در طول شب به نسیمی دلنواز تبدیل می شود و فرصتی را فراهم می آورد تا در صحن وسیع و زیبای مسجدالنبی، لحظه های خوش عرفانی برای همه پدید آید.
با این همه، این روزها هنوز این صحن بزرگ و وسیع، خالی به نظر می رسد و در انتظار خیل مشتاقانی است که در روزهای آینده چنان در این مکان مقدس اجتماع می کنند که صف های نماز جماعت به خارج از مسجد کشیده می شود.
در حیاط مسجدالنبی، کنار یکی از ستونها می نشینم. در یک سو، مردی میانسال با لباسهای سفید عربی، دعا می خواند و آرام زیر لب می گرید. در سوی دیگر، مردی نشسته بر ویلچر روبرو گنبد سبز نبوی، در حال تماشای زائران است. کیسه کفش سبز رنگ او، اهدایی یکی از بانکها است که با خط لاتین «حج مبارک» روی آن نوشته است.
زائران تازه وارد در گروههای کوچک و بزرگ در حال تماشای بنای مسجدالنبی و گرفتن عکس یادگاری هستند. بیش از همه، زائران اهل ترکیه در دسته های بزرگ برای گرفتن چنین عکسهایی رغبت از خود نشان می دهند.
شکل و شمایل آنها با دیگر مسلمانان تفاوت جدی دارد. مردان و زنان اهل ترکیه، اغلب عباها و مانتوهای بلندی پوشیده اند که تا مچ پا می رسد با این تفاوت که رنگ لباس مردان، سفید و زنان، تیره و مشکی است. همه بانوان عضو یک کاروان نیز روسری های روشن یکرنگ پوشیده اند؛ این وضعیت، آنها را کاملاً از دور نمایان می کند و جلوه ای ویژه به جمعیت شان می بخشد.
زائران کشورهایی همچون پاکستان، افغانستان، هند و بنگلادش با چهره هایی گندمگون و لباسهای روشن محلی، تیپ و قیافه خاص خود را دارند. گروههای آنها کوچکتر است و اغلب خانوادگی به نظر می رسد.
زنان اندونزیایی و مالزیایی با قد نسبتاً کوتاه و پوشش و حجاب خاص خویش نیز بوفور در حرم به چشم می خورند. در همین حال، مردان و زنان عرب اعم از پیر وجوان نیز با خانواده یا در دسته های مردانه در حال قدم زدن و یا گردهمایی ها و مباحث داغ خویش هستند. عده ای از آنها گویی برای جمع خویش، بر منبر رفته و سخنرانی می کنند. چند نفری نیز برای تبرک و نذری، خرما در میان جمعیت پخش می کنند.
در این میان اما یک چیز در میان همه این شهروندان کشورهای مختلف، شبیه و مشترک به نظر می رسد؛ استفاده گسترده از تلفن همراه. یا از دیگران عکس و فیلم می گیرند یا از خودشان و یا در حال مکالمه و مبادله پیام با دیگران هستند.
هنگامی که از این دنیای پر جنب و جوش پای در شبستان مسجدالنبی می گذاری، دنیای دیگری مقابلت چشم می گشاید. مسجد پر از مردانی است که تقریباً همه لباس سفید و روشن پوشیده اند و در حال نماز و نیایش هستند.
جمعیت مردان، انبوه است و راه برای حرکت در مسیرهای مختلف هر لحظه دشوارتر می شود. با این حال، همه آنها در آرامش کامل نماز می خوانند یا در حال قرائت قرآن و ادعیه و به جای آوردن مستحبات و اعمال زیارت هستند.
در مسجد النبی، تفاوتی میان شیعه و سنی نیست. همه کنار هم نماز می خوانند. یکی در حال قنوت است و دیگری دست بر سینه، مشغول خواندن نماز. برخی برای نماز خویش، روی فرش مسجد، زیرانداز پهن می کنند و سر بر سجده می گذارند. زائران شیعه و اهل سنت بی هیچ تفاوتی کنار هم صف می کشند و نماز به جای می آورند. اینجا می توان برادری و اخوت اسلامی را بوضوح دید.
بانوان اما در قسمت ویژه خویش در مسجد النبی، شور و ولوله ای دارند و از پشت دیوارهای بلند پارچه ای آن، می توان براحتی حدس زد که چه غوغایی در آنجا برپاست؛ بویژه زمانی که کار به زیارت ستونهای معروف مسجد یا دیدن محل خانه پیامبر و امام علی (ع) می رسد.
مسجدالنبی که به مسجد نبوی و پیامبر نیز معروف است، یکی از سه مسجد مهم مسلمانان در کنار مسجدالحرام و مسجدالاقصی به شمار می رود و چون آرامگاه حضرت محمد(ص) در آن واقع شده، به حرم نبوی نیز شهرت دارد.
این مسجد توسط شخص پیامبر و در همان سال نخست ورود ایشان از مکه به مدینه بنا شده است. وجود روضه نبوی که حد فاصل منبر و مرقد پیامبر(ص) است و ستونهای معروف مخلقه (محل نماز پیامبر)، توبه، مهاجران، محرس، وفود، تهجد، حنانه و مقام جبرئیل و در ورودی خانه امام علی (ع) و حضرت فاطمه زهرا (س) از دیگر ویژگی های مسجدالنبی است که مسلمانان را برای زیارت و عبادت به سوی نگین مدینه می کشاند.
این مسجد که در زمان حضرت محمد(ص) حدود یکهزار مترمربع وسعت داشت، در طول زمان گسترش یافته است؛ به گونه ای که اکنون بیش از 98 هزار مترمربع زیربنا و 235 هزار مترمربع، فضای صحن دارد.
اهمیت این مسجد از ابعاد مختلف موجب شده تا دلهای مسلمانان در هر نقطه از جهان همواره برای دیدن و رسیدن به مسجدالنبی پر بکشد. وقتی هم چنین توفیقی می یابند حاضر نیستند از این بنای روحانی، عرفانی و زیبا دل بکنند.
این حس و حال را این روزها بوضوح می توان در مسجدالنبی دید. این در حالی است که فروشگاهها و بازارچه های اطراف حرم با وجود آنکه تا پاسی از نیمه شب باز است، اما مشتری چندانی ندارد.

برای این مقاله 1 نظر ثبت شده است

رضا طهماسبی

جمعه, 21 تیر,1398 :: 12:11

#### # هاشم یکه زارع مدیریت عامل کنونی گروه صنعتی شرکت ایران خودرو : [( یکی ازدوستان صمیمی "دانش اموخته" واز ته مانده های باند ٭٭ محسن سازگارا ٭٭ منافق وضد انقلاب متواری به امریکا ، واز حامیان گروهک مجاهدین خلق ، وعنصر مزدور سازمان سیا می باشد )] و
( ازسوی دیگر یکه زارع ازغلامان ، و دست نشانده ها ودوستان نزدیک بهزاد نبوی عضو مرکزیت مجاهدین انقلاب واز محکومین فتنه سال ٨ ٨ بوده است . ) دراین مهم رسیدگی به چگونگی روابط ، اهداف و رازهای پنهانی فی مابین هاشم یکه زارع ، محسن سازگارا و بهزاد نبوی نکاتی را از "جریان برانداز وحلقه انحرافی " وعوامل پنهانی ان را اشکار می سازد . با سلام : (سازمان نامشروع ومنحله مجاهدین یکی از چهار رکن فتنه سال ٨ ٨ میباشد . که به برکت حماسه ۹ دی پوزه نجس اینان به خاک مالیده شده است.) در توضیح است و انشاالاه در احترام برارواح طیبه، وخونهای طاهرومطهر ریخته شده معظم شهدا درجبهه های حق علیه باطل (صحرای کربلای نظام ) ودرحرمت بر قبور همیشه نورانی وگلباران یکایک شهدای معظم هشت سال دفاع مقدس وشهدای مدافعین حرم زینب (س) در رسیدگی به گزارش فوق دستورقاطع راصادر فرمایید : که چرا ... وبه چه علت ، وبا چه اهدافی منفور هاشم یکه زارع که عنصر مرتبط واز فعالان ان سازمان نامشروع مجاهدین " جریان برانداز ،حلقه انحرافی " بوده است چگونه باحمایت یامماشات مسئولان وقت وزارتخانه صنعت،معدن،تجارت سالیان سال وبااسودگی کامل به عنوان مهره وعنصر سازمان مجاهدین برمسند مدیریت عاملی چندین شرکت بزرگ دولتی جهت انجام اهداف ابقا شده است . وچگونگی نفوذ "حلقه انحرافی ریشه یابی وشناسایی ،عناصر" وخشکانیدن ریشه های موجود ان سازمان منحله مجاهدین در بدنه وزارتخانه صنعت،معدن،تجارت وخنثی کردن اهداف حاصله... ومشخص شدن پشتوانه بسیار قدرتمند منفور " هاشم یکه زارع جریان برانداز " که اصل ، نقطه ثقل و بانی کل... موضوعات است . مع ذکر درشرمندگی از ارواح طاهر وخونهای مطهر شهدا ، در عدم نظارت وغفلت محرز...،کوته فکری ،بی مسئولیتی در قبال نظام الاهی ،حفظ مقام، و قطعا واهمه ... مسئولان وقت وکنونی وزارت صنعت،معدن،تجارت بار دیگر ایشان را ازسال ۹۲ وبااگاهی به مدیریت عاملی گروه صنعتی شرکت ایران خودرو منسوب کرده وبا تاسف وتالم مقامات...در بازدید ها ازشرکت ایران خودرو ... ودرمراسم هاوهمایشهای... متعدد و با افتخارشانه به شانه ایشان بوده وعنصرمرتبط سخنران ! مع الوصف گفتاردر این کوتاهی وغفلت اشکار مسئولان وزارت صنعت ،معدن،تجارت : حامیان ایشان "هاشم یکه زارع " ( حامیان فتنه سال ٨ ٨ ) "جریان برانداز و حلقه انحرافی " سالیان سال... دروزارتخانه صنعت ،معدن ،تجارت وگروه صنعتی شرکت ایران خودرو وتوابع نفوذ ، وریشه گسترانده وبر اهداف مسلط . دراین خصوص و من قبل اینجانب به تعداد ۳۱ سری نامه با اسناد . ... به ادرس پست الکترونیکی ریاست محترم خبرگان ، مجلس ، معاونت بازرسی ریاست جمهوری ، شورای نگهبان ....، چند استان از سپاه پاسداران... استانداری تهران، مشهد مقدس، سمنان ، البرز،زنجان ....صدا وسیمای استان تهران ، ستاد خبری بانک مرکزی، ....وزارتخانه : خارجه ، بهداشت ودرمان ، تعاون ،
دفاع، اموزش وپرورش...و بسیاری ازمقامات محترم دیگر نظام مقدس والاهی جمهوری اسلامی ایران ارسال نموده و موجود میباشد . مع الوصف الحال اماده احضار به دادگاه میباشم . اجر شما متدینین با مهدی فاطمه( عج ) رضا طهماسبی کدملی 0321398386 /تماس02632722079 /09191650959 [ موضوع حامیان فتنه سال ٨ ٨ ]

نظر دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.