پنجشنبه 01 آذر 1403
EN

اخبار

اخبار

فوت اولين زائر ايراني در مدينه منوره

409
0
دكتر عادل مقصودي‌نژاد، معاون حج و عمره مركز پزشكي حج و زيارت در گفت‌وگو با خبرنگار پايگاه اطلاع رساني حج به ارائه گزارشي از فعاليت‌هاي اين مركز در مكه مكرمه و مدينه منوره پرداخت و اظهار داشت: خوشبختانه در عمليات اعزام عمره مفرده سال جاري، پزشكان اين مركز از نخستين افرادي بودند كه در سرزمين وحي حضور يافتند.

وي از راه‌اندازي ۶ مطب پزشكي ويژه زائران ايراني در مدينه منوره خبر داد و گفت: طبق برنامه‌ريزي صورت گرفته در هر دوره زماني كه سي روزه است، حدود ۱۰۰ تا ۱۲۰ نفر از كادر مركز پزشكي حج وزيارت جهت فعاليت در اين مراكز به سرزمين وحي اعزام مي‌شوند.

دكتر مقصودي‌نژاد با بيان اينكه خدمات ارائه شده اين مركز به زائران ايراني در سرزمين وحي رايگان است، تصريح كرد: در حال حاضر مراكز پزشكي حج وزيارت در محل‌ اقامتگاه‌هاي زائران ايراني فعال است كه به دليل برخي محدويت‌ها از سوي عربستان زمان فعاليت اين مراكز متفاوت خواهد بود.

وي از ارائه خدمات ۲۴ ساعته مركز پزشكي حج وزيارت در مكه مكرمه و مدينه منوره خبر داد و افزود: البته برخي درمانگاه‌ها ساعت فعاليت شان ۴ تا ۸ يا ۱۶ ساعت اعلام شده است، اما به گونه‌اي برنامه‌ريزي كرديم كه در طول ۲۴ ساعت اين درمانگاه‌ها هم‌پوشاني داشته باشند و زائران عزيز دچار مشكلي نشوند.

معاون حج و عمره مركز پزشكي حج وزيارت، از راه‌اندازي نخستين درمانگاه ۲۴ ساعته در مكه مكرمه خبر داد و گفت: همزمان با افزايش حضور زائران ايراني در مكه مكرمه اين درمانگاه نيز فعاليت ۲۴ ساعته خود را آغاز خواهد كرد و با افزايش آمار زائران تعداد مراكز درماني و كادر پزشكي نيز افزايش خواهد يافت.

وي كه به تازگي جهت سركشي از مراكز درماني هيئت پزشكي به سرزمين وحي سفر كرده بود، ضمن ارزيابي مثبت از وضعيت درماني و سلامت زائران ايراني در مكه مكرمه و مدينه منوره، اظهار كرد: در حال حاضر حدود ۴۰ تا ۵۰ زائر ايراني جهت دريافت خدمات درماني به مراكز پزشكي حج وزيارت مراجعه مي‌كنند كه آمار دقيق آن به زودي اعلام خواهد شد.

دكتر مقصودي‌نژاد، ضمن ابراز تاسف از فوت يكي از زائران ايراني در مدينه منوره، گفت: متاسفانه يكي از زائران مرد، ۷۷ ساله به دليل بيماري سرطان، يكشنبه شب در مدينه منوره دارفاني را وداع گفت كه اولين فوتي زائران كشورمان در عمره مفرده به شمار مي‌آيد.

وي ضمن انتقاد از عدم اطلاع رساني از وضعيت اين بيمار از سوي مدير كاروان به هيئت پزشكي، تصريح كرد: طبق دستور العملي كه از سوي هيئت پزشكي حج وزيارت به تمامي كاروان‌هاي عمره اعلام شده است، مديران كاروان موظف هستند كه افراد بالاي ۵۰ سال را جهت ارزيابي پزشكي به پزشك معالج ارجاع دهند كه متاسفانه در خصوص اين زائر چنين مساله‌اي اتفاق نيفتاده بود.

معاون حج و عمره مركز پزشكي حج و زيارت با بيان اينكه در حال حاضر بيش از ۳۰۰ قلم دارو از ايران اسلامي به سرزمين وحي جهت درمان زائران ايراني ارسال شده است، اما به زائران داراي بيماري خاص توصيه كرد كه در صورت مصرف دارو، داروهاي خود را در طول سفر به همراه داشته باشند تا دچار مشكل نشوند.

وي تاكيد كرد: به دليل برخي محدويت‌هاي كه وجود دارد ارسال همه اقلام دارويي به عربستان ميسر نيست، از اين‌رو به زائران عزيز تاكيد مي‌كنيم كه از همراه داشتن داروهاي مصرفي خاص خود در طول سفر غفلت نكنند.

دكتر مقصودي نژاد، همچنين از راه‌اندازي مشاوره تلفني ويژه بانوان زائر در مدينه منوره خبر داد و گفت: خوشبختانه در عمليات عمره جديد، در هر دوره زماني سي روزه، يكي از بانوان متخصص زنان به عمره اعزام مي‌شود و به صورت ۲۴ ساعته به صورت تلفني به بانوان زائر مشاوره ارائه مي‌دهد.

وي همچنين به زائراني كه دچار بيماري قلبي، ديابتي و فشار خون هستند، توصيه كرد از مصرف نوشابه‌هاي گازدار و پرخوري در غذا دوري كنند.


نظر دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.