جمعه 15 فروردین 1404
EN

اخبار

اخبار

دانش اصلی ترین نیاز انسان است

55
0

سخنران مراسم تواصی به حق در مجموعه حج و زیارت اصلی ترین نیاز انسان بعنوان انسان را علم و دانش دانست و گفت: بدون علم و دانش عقل فعال نمی شود.

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج، حجت‌الاسلام و المسلمین عبدالرحمان غیاث محقق و پژوهشگر حوزه سبک زندگی امروز در «مراسم تواصی به حق» که با حضور کارکنان سازمان حج و زیارت و بعثه مقام معظم رهبری در نمازخانه این سازمان برگزار شد، درباره اصلی ترین نیازهای انسان سخن گفت.

 

حجت‌الاسلام و المسلمین غیاث هوا و اکسیژن و دارایی و توانایی را از نیازهای انسان برشمرد و اصلی ترین نیاز انسان بعنوان انسان را علم، دانش ، آگاهی و معرفت دانست.

 

وی با اشاره به آیه 43 سوره عنکبوت" وَتِلْکَ الْأَمْثَالُ نَضْرِبُهَا لِلنَّاسِ ۖ وَمَا یَعْقِلُهَا إِلَّا الْعَالِمُونَ - و ما این همه مثلها را برای مردم می‌زنیم (تا حقایق برای آنها روشن شود) و لیکن به جز مردم دانشمند کسی تعقل در آنها نخواهد کرد" علم و دانش را عامل فعال شدن عقل عنوان کرد و گفت: تا علم و دانش نباشد این امتیازانسان نسبت به موجودات دیگر فعال نخواهد شد.

 

این استاد حوزه و دانشگاه اظهار داشت: اولین واجب، یادگرفتن و دانش است یعنی قبل از خواندن نماز باید احکام نماز را یاد گرفت.

 

وی با اشاره به جمله معروف "اطلُبوا العِلمَ مِنَ المَهدِ إلَى اللَّحْدِ " افزود: منظوراین است که ازگهواره تا گورباید عقل خود را بکار بیندازیم و از دانش و آگاهی برخوردار شویم.

 

این کارشناس و پژوهشگردینی درپاسخ به این سوال که نشانه فعال بودن عقل چیست؟ گفت: انسان باید بیشتر از حرف زدن به درست حرف زدن اهمیت دهد یعنی فردی که می خواهد درست حرف بزند، درست لباس بپوشد، درست غذا بخورد و درست رانندگی کند باید دنبال ادب برود.

 

وی با بیان اینکه ما و فرزندامان به ادب نیاز داریم، اظهار داشت: امیرمومنان حضرت علی (ع) می فرماید: زندگی مثل مزرعه و ادب مثل باران است. اگر در مزرعه ای باران نبارد پوچ و بی حاصل خواهد بود، اگر در زندگی هم ادب رعایت نشود پوچ، پوک و بی خاصیت می شود و برای داشتن یک زندگی شاداب ، بانشاط و دوست داشتنی باید درتک تک کارهایمان ادب را رعایت کنیم.

 

این استاد حوزه و دانشگاه با طرح این سول که اصلی ترین ادب زندگی انسانی چیست؟ ادامه داد: آنچه را برای خود می پسندیم برای دیگران هم بپسندیم. خود را جای دیگران بگذاریم و دیگران را هم به اندازه خود دوست داشته باشیم یعنی سود دیگران را سود خود و ضرر دیگران را ضرر خود بدانیم، رعایت این نکات موجب خواهد شد که زندگی زیبا شود.

نظر دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.