اگر سهمیه ایران درحج آینده ۸۷ هزارنفر باشد، با توجه به اینکه ۳۷ هزارنفر از مشمولان حج ۹۹ به این سفر معنوی مشرف نشدند، ۴۰ درصد این سهمیه مختص آنها خواهد بود و این افراد برای باید هزینه کمتری نسبت به سایر اولویتها بپردازند.

به گزارش خبرنگار حج و زیارت خبرگزاری فارس، نامنویسی حج تمتع از سال ۸۶ به بعد انجام نشد و با وجود اینکه پیشبینی میشد طی ۱۴ سال همه متقاضیان زیارت خانه خدا حاجی شود، اما به دلیل فرازونشیبهای صورت گرفته از کاهش سهمیه تا تعطیلی حج برای ایرانیان و پس از آن شیوع کرونا و نپذیرفتن زائر خارجی از سوی سعودیها این امر محقق نشد و همچنان حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر در نوبت تشرف به خانه خدا در ایام حج تمتع هستند.
تثبیت هزینه حج برای زائران حج ۹۹
در سال ۹۹ که حج تمتع با شیوع کرونا برای زائران کشورهای خارجی برگزار نشد، ۸۷ هزار و ۵۰۰ ایرانی آماده تشرف بودند که در نهایت هیچ زائری از کشورمان اعزام نشد و با تلاش دولت هزینه این سفر معنوی برای زائرانی که همه هزینه حج تمتع را پرداختند، تثبیت شد.
۷۴ هزار نفر هزینه حج را به طور کامل پرداخت کرده ومنتظر تشرف به این سفر در سال ۱۴۰۰ بودند که حج تمتع در آن سال هم بدون زائران کشورهای خارجی برپا شد.

۳۷ هزارنفر از مشمولان حج ۹۹ در اولویت تشرف به سرزمین وحی
با این وجود، امسال که پس از ۲ سال وقفه زائران کشورمان به حج تمتع مشرف شدند، به دلیل محدودیت سعودیها درباره پذیرش زائران کمتر از ۶۵ سال، بسیاری بازهم از این سفر بازماندند؛ تاجایی که به گفته اکبر رضایی، معاون حج و عمره سازمان حج و زیارت ۲۲ هزار نفر از مشمولان حج تمتع گذشته به دلیل محدودیت عربستان امکان تشرف به این سفر معنوی را نداشتند که با توجه به اینکه برخی از همراهان آنها نیز امسال به حج تمتع مشرف نشدند، ۳۷ هزارنفر از زائران حج ۹۹ هنوز عازم زیارت خانه خدا نشدهاند.
بر همین اساس، ۳۷ هزارنفر از در اولویت اعزام به حج تمتع آینده هستند، چرا که این افراد هزینه حج را به طور کامل پرداخته و قرار بود در سال جاری عازم سرزمین وحی شوند که به هردلیلی از جمله محدودیت سنی اعمال شده از سوی عربستان به خانه خدا مشرف نشدند.

باتوجه به اینکه هزینه حج تمتع سال ۹۹ را این افراد پرداخته بودند و ارز مورد نیاز برای آنها تثبیت شده است، ۳۷ هزار نفر از زائران حج آینده با مبالغ کمتری نسبت به سایر زائران عازم سرزمین وحی خواهند شد. البته قرار بود این افراد مشمول افزایش هزینه حج نشوند، اما امسال عربستان هزینه حج را گران کرد و زائرانی که به حج سال جاری مشرف شدند هم مجبور شدند بخشی از این مبلغ را بپردازند.
وضعیت حدود ۴۰ درصد سهمیه ایران در حج آینده مشخص است
بنابراین، ۳۷ هزارنفر باقیمانده از حج سال ۹۹ در صورتی سال آینده به حج تمتع مشرف شوند، باید مبلغی بپردازند که این مبلغ اضافی بسته به هزینه ارز تخصیص یافته از سوی دولت به عملیات حج تمتع دارد.
بر همین اساس در صورتی سهمیه ایران در حج آینده ۸۷ هزار نفر هم باشد، تکلیف حدود ۴۰ درصد از سهمیه ایران مشخص است و به گفته سیدصادق حسینی، رئیس سازمان حج و زیارت افرادی که در حج تمتع ۹۹ ثبتنام نهایی کرده بودند، در اولویت قرار دارند. البته برای باقی این سهمیه باید سازمان حج و زیارت اولویتهای اعزام را اعلام کند.
اولویتها تا آذر ۸۶ برای حج تمتع ۹۹ فراخوانده شده بودند
در ثبتنام حج تمتع ۹۹، اولویتها تا آذرماه سال ۸۶ اعلام شد و برخی از متقاضیان اقدام به ثبتنام کردند، اما به دلیل شیوع کرونا و نامشخص نشدن وضعیت اعزام، بسیاری از مشمولان اقدام به ثبتنام نکرده ومنتظر تشرف به این سفر در سالهای بعد بودند.

هزینه حج آینده ۲ نرخی است/ چه کسانی هزینهکمتری باید بپردازند؟
به گفته حجتالاسلام عبدالفتاح نواب، نماینده ولیفقیه در امور حج و زیارت هزینه حج تمتع آینده ۲ نرخی خواهد بود و افرادی سال ۹۹ هزینه حج را پرداختند با یک مبلغ و افرادی که جدید ثبتنام میکنند، با مبلغ دیگری عازم سرزمین وحی خواهند شد.
البته نماینده ولیفقیه در امور حج و زیارت پیش از این نیز هزینه حج آینده را ۱۲۰ میلیون تومان پیشبینی کرده بود که در صورت تحقق آن دولت باید ارز ۲۴ هزارتومانی به عملیات حج تخصیص دهد.
به گزارش فارس، نامنویسی حج تمتع ۱۴۰۲ از پایان دیماه آغاز میشود. البته هنوز تفاهمنامه حج تمتع با طرف سعودی منعقد نشده تا هزینه این سفر معنوی نیز برآورد و اعلام شود.