شنبه 05 خرداد 1403
EN

اخبار

اخبار

همزمان با توقف فعالیت اتوبوس ها رخ داد: جابجایی حجاج در مکه با اسکوتر برقی

22
0

همزمان با توقف انتقال حجاج با اتوبوس های درون شهری، سازمان حمل و نقل عربستان سعودی از به کارگیری یکهزار اسکوتر برقی برای تسهیل تردد زائران خانه خدا در حج ۱۴۰۲ خبر داد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج، با فرارسیدن ایام تشریق (هشتم تا سیزدهم ذی الحجه) و توقف فعالیت حمل و نقل درون شهری از روز جمعه (2 تیر- چهارم ذی الحجه) در مکه مکرمه، سازمان حمل و نقل عربستان سعودی برای دومین سال متوالی 1000 اسکوتر برقی را برای تسهیل تردد زائران خانه خدا در حج 1402 راه اندازی کرده است.

 

با حضور بیش از دو میلیون و 500 هزار زائر در مکه مکرمه برای عمره تمتع و سپس انتقال آنها به عرفات برای انجام مناسک حج تمتع، عربستان سعودی هر ساله حمل و نقل درون شهری در مکه را از پنجم تا پانزدهم ذی الحجه متوقف می کند و زائران ناچار هستند از مسافت های دور با پای پیاده یا تاکسی به مسجدالحرام بروند.

 

عربستان اکنون می گوید اسکوتر برقی را در ایام حج با هدف تسهیل حرکت زائران و آشنایی آنان با فناوری های جدید نظر اسکوتر برقی به کار گرفته است چون اعتقاد دارد این کار به کاهش زمان سفر در حین  تردد زائران  کمک می‌کند.

 

مسیرهای خاصی برای استفاده از اسکوتر برقی برای زائران اختصاص داده شده است.  مسیر خدماتی شامل دو  لاین رفت و برگشت با طول 2 کیلومتر است که از ایستگاه  « کدانه» شروع و تا تونل « محبس الجن» ادامه دارد و  به  ایستگاه «باب علی»  در مسجد الحرام  ختم می‌شود.

 

سازمان حمل و نقل عربستان سعودی برای آموزش راه‌های صحیح  استفاده زائران از اسکوتر برقی،  تیمی تخصصی را برای  ارائه این خدمات در نظر گرفته و این سازمان به طور مداوم در حال توسعه و بهبود این خدمات و تعیین الزامات لازم برای آن است.

 

سازمان حمل ونقل عربستان سعودی در حج  سال گذشته برای اولین بار از  سرویس «اسکوتر برقی» برای تسهیل تردد زائران در اماکن مقدس استفاده کرد.

 

سازمان حمل و نقل عربستان در بیانیه‌ای بر اهمیت پایبندی شرکت‌های حمل و نقل به شروط ایمنی و معیارهای کیفیت در ارائه خدمات رسانی به حجاج بیت الله الحرام در موسم حج امسال و تضمین جابجایی آنها در آرامش و اطمینان تاکید کرد.

 

بر اساس این گزارش، نظارت بر شرکتهای متولی حمل و نقل حجاج بیت الله الحرام در موسم حج امسال مورد تاکید این سازمان  قرار گرفته است.

 

پیش از این نیز، عربستان  پروژه بزرگ قطار سریع السیر حرمین شریفین را با هدف تسهیل جابجایی حجاج و عمره گزاران از داخل و خارج عربستان راه اندازی کرده که از زمان راه اندازی تا کنون نقش مهمی در تسریع جابجایی زائران میان مکه و مدینه داشته است.

 

قطار سریع السیر حرمین یکی از 10 قطار پرسرعت در جهان به شمار می‌رود که سرعت آن به 300 کیلومتر در ساعت می‌رسد. این قطار در موسم‌های حج و عمره، از طریق ایستگاه‌های مدینه‌ منوره، مکه‌ مکرمه، جده و رابغ به زائران خانه خدا خدمت رسانی می‌کند و مسیری که با اتوبوس حدود شش ساعت طول می کشد را در کمتر از دو ساعت و نیم می پیماید.

 

«مرتضی نصراللهی» مسئول حمل و نقل شهری ستاد مکه مکرمه درباره توقف حمل‌ و نقل در زمان ایام مناسک حج  اعلام کرد که حمل و نقل درون شهری در مکه از پنجم  (3 تیر ) تا پانزدهم ذی الحجه ( 13 تیر) متوقف می شود.

 

 

وی اعلام کرد که اتوبوس‌های حمل و نقل درون شهری، تا ساعت 7 صبح روز جمعه در مسیرهای تعیین شده انتقال زائران به مسجدالحرام را انجام خواهند داد و بین ساعت 7 تا 9 صبح فعالیت اتوبوس‌ها یک طرفه می‌شود و فقط خروج اتوبوس‌ها به سمت هتل‌های محل اسکان زائران انجام خواهد شد.

 

ترافیک این روزها در سطح شهرمکه افزایش یافته و ازدحام حجاج در مسجد الحرام و اطراف آن به ویژه در ساعات برگزاری نمازهای صبح ، مغرب و عشا کاملا محسوس است.

 

 در همین حال، رئیس سازمان حج و زیارت به همراه مدیر عملیات حج تمتع و رئیس ستاد مکه در بازدید از ایستگاههای حمل و نقل درون شهری در مکه مکرمه با حضور میدانی در ایستگاههای باب علی،جمرات، کدی، اجیاد و غزه در جریان نحوه ارائه خدمات به زائران قرار گرفت و بر خدمت رسانی مطلوب و شایسته به حجاج تاکید کرد.

 

 

تعداد زائران حج تمتع کشورهای مختلف در سرزمین وحی در حال افزایش است و سعودی‌ها برای حضور میلیونی زائران در جوار خانه خدا، حصارهای اطراف مطاف را برداشته و فضای زیارتی مسجدالحرام را توسعه داده اند.

 

تاریخ ادای مناسک حج از روز هشتم ماه ذی الحجه (ششم تیرماه) به مدت پنج روز خواهد بود.

 

«عامر آل خشیل» مسئول حج و عمره شرکت هواپیمایی عربستان سعودی اعلام کرد که امسال در حج 1444 هجری قمری (1402) برای اولین بار 6 فرودگاه برای استقبال از حجاج اختصاص داده شده است.

 

 

«عبدالفتاح مشاط» معاون وزیر حج و عمره عربستان در گفت‌وگو با روزنامه الشرق الاوسط تاکید کرد: اکنون تعداد حجاجی که خارج از عربستان برای ادای مناسک حج به این کشور می‌آیند به آمار پیش از آغاز شیوع ویروس کرونا بازگشته است.

 

وی افزود: 2 میلیون مسلمان خارج از عربستان سعودی از سراسر جهان و 200 هزار نفر از داخل عربستان امسال مناسک حج را به جا می آورند.

 

عربستان سعودی در سال گذشته به دلیل محدودیت‌های اعمال شده ناشی از ویروس کرونا پذیرای بالغ بر 900 هزار زائر خانه خدا بود.

 

سال گذشته (حج 1443 قمری) 899 هزار و ‌353 زائر از کشورهای مختلف به حج مشرف شدند. در سال های 1441 و 1442 هجری قمری نیز عربستان سعودی حج تمتع را صرفا با حضور زائران ساکن عربستان برگزار کرد.

 

 

نظر دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.