به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج، « شمس الدین فرزادی پور» روز یکشنبه (چهارم تیر) در نشست خبری عملیات انتقال حجاج ایرانی گفت: پس از عملیات حج تمتع، در صورت توافق با عربستان آمادگی داریم برای انجام عملیات حج عمره پروازها برقرار کنیم و هم اکنون برای آن برنامه ریزی می کنیم.
وی افزود: در صورت پیشرفت روابط با عربستان، مجوزهای پروازی لازم اخذ خواهد شد و غالب پروازها زیارتی خواهد بود.
فرزادی پور یادآور شد: امکان برقراری پروازهای کارگو (باری) هم بین دو کشور وجود دارد.
مدیرعامل ایران ایر با اشاره به اینکه پروازهای انتقال حجاج ایرانی به عربستان هم اکنون از طریق دو فرودگاه مدینه و جده صورت می گیرد، اظهارداشت: اگر عربستان فرودگاه طائف را آماده کند، امکان برقراری پروازهای ایران ایر به فرودگاه طایف هم وجود دارد.
مدیرعامل هما همچنین با تشریح عملیات انتقال حجاج ایرانی به سرزمین وحی در طول یک ماه اخیر از همه مدیران و کارکنان فرودگاهها و کادر پروازی برای جابجایی موفق زائران خانه خدا قدردانی کرد.
فرزادی پور در باره نحوه انجام عملیات بازگشت حجاج به میهن اظهار داشت: عملیات رفت حجاج طی ۳۰ روز انجام شد، اما عملیات برگشت ۲۱ روزه خواهد بود و این کاهش ۸ روز را باید با افزایش حجم پروازی جبران کنیم.
وی افزود: در همین راستا به دنبال تامین ناوگان از سایر ایرلاینها هستیم.
به گفته مدیرعامل ایران ایر در عملیات برگشت حجاج، برخی روزها ۲۱ پرواز انجام خواهد شد که برای آن برنامه ریزی های ویژهای صورت گرفته است.
وی ادامه داد: خدا را شاکریم که هواپیمایی هما به عنوان خادم زائران بیت الحرام پروازهای حج ۱۴۰۲ را در مرحله رفت با انجام ۳۷۷ پرواز از ۲۱ فرودگاه کشور با موفقیت انجام داد.
فرزادی پور از دو هواپیمایی معراج و قشم ایر که ایرلاینهای معین ایران ایر در عملیات رفت حجاج بودند، تشکر کرد و گفت: ۸۷ هزار و ۶۱۹ مسافر را در قالب 377 پرواز در عملیات رفت جابجا کردیم که ۱۱۲ پرواز بدون تاخیر و ۶۰ پرواز هم تعجیل یعنی زودتر از ساعت مقرر انجام شده است.
وی علت تعجیل در پروازها را فراهم شدن شرایط مناسب برای پرواز بیان کرد.
مدیرعامل ایران ایر گفت: میانگین تاخیر پروازهای حج امسال ۴۸ دقیقه بوده است که نسبت به سال قبل 28 دقیقه بیشتر است و دلیل اصلی آن افزایش دو برابری تعداد پروازهای حج در سال جاری بود.
وی از مجموعه مراقبت پرواز که در مدیریت و کاهش تاخیرها بسیار تاثیر گذار بودند، قدردانی کرد.
مدیرعامل هواپیمایی جمهوری اسلامی در پاسخ به این سوال که آیا مشکلی در سوختگیری پروازهای حج در فرودگاههای عربستان وجود نداشت؟، گفت: هیچ مشکلی در این زمینه وجود ندارد اما برای کاهش هزینه حجاج، سوخت گیری هواپیماها در داخل کشور انجام میشود.