پنجشنبه 01 آذر 1403
EN

اخبار

اخبار

روایتی از هزار روز تلاش شهید رئیسی در مدیریت بلایا و کمک‌رسانی به آسیب‌دیدگان

63
0

به مناسبت شهادت رئیس جمهور محبوب و مردمی آیت‌الله شهید رئیسی، نگاهی کوتاه به مجموعه اقدامات آن شهید و دولت سیزدهم در عرصه مدیریت بلایای طبیعی، حوادث غیرمترقبه و بحران‌های اجتماعی انداخته‌ایم.

گروه رفاه و آسیب‌های اجتماعی خبرگزاری فارس؛ به مناسبت شهادت رئیس جمهور محبوب و مردمی آیت الله رئیسی، شبکه مردمی مدیریت بلایای طبیعی و حوادث غیرمترقبه نگاهی کوتاه به مجموعه اقدامات ایشان و دولت سیزدهم در عرصه مدیریت بلایای طبیعی، حوادث غیرمترقبه و بحران‌های اجتماعی داشته است.

رئیس جمهور در صف بنزین

شهید رئیسی در حالی سکان دولت را به دست گرفت که کشور با همه‌گیری کرونا دست به گریبان بود و مشکلات زیادی از جمله نبود واکسن کافی زندگی مردم را تحت الشعاع قرار داده بود.دولت سیزدهم و شخص رئیس جمهور طی یک اقدام سریع و انقلابی ضمن برقراری دیپلماسی فعال با کشور‌های غیرمتخاصم از جمله چین جهت واردات واکسن راه را برای تولید انبوه واکسن‌های ایرانی هموار کردند؛ کاری که عملاً به رفع همه‌گیری کرونا ظرف مدت کوتاهی منجر شد.۲۱مرداد ۱۴۰۰رئیس جمهور چند روز پس از مراسم تحلیف خود و در ایام کرونایی در بازدید ازپیش اعلام نشده در داروخانه ۲۹فروردین تهران که از مراکز اصلی توزیع دارو‌های کرونایی و غیرکرونایی است، حضور یافت و از نزدیک و بی‌واسطه در جریان مشکلات مردم و مراجعه‌کنندگان درخصوص تهیه دارو‌های مختلف قرار گرفت و در این بازدید گفت: «همه توان دولت برای موضوع کرونا بسیج شده است. »حضور بدون تعارف رئیس جمهور و چند تن از اعضای دولت در ۵ آبان همان سال و در پی حمله سایبری به سامانه هوشمند سوخت در کشور –که با هدف ایجاد آشوب روانی میان مردم از کار افتادن جایگاه‌های عرضه بنزین صورت پذیرفت، در یکی از جایگاه توزیع سوخت تهران بود، حاضر شد که بلافاصله رو در رو با مردم در پمپ بنزین گفت‌وگو کردند و ظهر همان روز بازدید سرزده‌ای از وزارت نفت برای بررسی آخرین وضعیت عملیاتی کردن جایگاه‌های عرضه سوخت داشتند. که این کار توانست نقش شایانی در کنترل این بحران و حفظ آرامش جامعه داشته باشد.

دل نگران زلزله زدگان هرمزگان

اولین رخداد از جنس بلایای طبیعی در دولت شهید رئیسی زلزله آبان ماه ۱۴۰۰ در هرمزگان بود که با حضور معاون اول و وزیر بهداشت مورد مدیریت قرار گرفت.دکتر مخبر معاون اول رئیس جمهور در این سفر اهتمام رئیس جمهور به مدیریت مسأله را چنین توصیف کرد: « از لحظه‌ای که رئیس جمهور از وقوع زلزله مطلع شدند دستورات متعددی را به دستگاه‌های مختلف دادند و از من خواستند که در اولین فرصت به استان سفر کرده و از نزدیک مسائل را بررسی و تصمیمات فوری برای رسیدگی به زلزله زدگان اتخاذ کنیم»در دی ماه ۱۴۰۰، سیل چند نقطه از کشور را در نوردید و رئیس جمهور دولت مردمی ضمن حضور در اغلب این نقاط و شنیدن درد‌های مردم سیل‌زده دستوراتی جهت تسکین آلام‌ایشان صادر کرد. از این جمله می‌توان به حضور در‌اندیکا و فیروزکوه اشاره کرد.در حالی که کشور با مشکل اساسی در ذخایر گازی مواجه بود در پی کاهش شدید دما در اکثراستان‌های کشور رئیس جمهور در ۲۵ دی ماه به صورت سرزده در مرکز کنترل شرکت ملی گاز حضور یافت و در جلسه کارگروه تأمین پایدار سوخت زمستانی شرکت کرد. جلسه‌ای که ثمره آن جلوگیری از بحران گسترده گاز در آن سال و پیش‌بینی راه حل برای سال‌های بعد بود.

۴گام در مدیریت فاجعه متروپل

با فروریختن ساختمان متروپل در ۲ خرداد ۱۴۰۱ در خیابان‌امیرکبیر (امیری) شهر آبادان، رئیس جمهور پس از اطلاع از آخرین گزارش‌های آواربرداری و امدادرسانی با تسلیت مجدد به خانواده جانباختگان حادثه و مردم آبادان بر ضرورت بسیج همه امکانات برای امداد و نجات آسیب دیدگان و مفقودان تأکید کرد و گفت: دولت تمام امکانات وهمت خود را بکارگرفته تا به نحو فوری و کامل به آسیب دیدگان کمک شود و عملیات نجات نیز تا زمان ممکن ادامه خواهد یافت.وی افزود: همه باید هوشیاری خود را حفظ کنند تا در جریان امدادرسانی، حادثه غیرمترقبه‌ای برای مردم و امداد رسانان اتفاق نیفتد. رسانه ملی و تمام افراد و رسانه‌های دلسوز کشور، کمک کنند تا مردم در جریان اخبار صحیح و دقیق این تلاش‌ها قرار گیرند.رئیس جمهور در دومین بخش از دستورات خود بر شناسایی و پیگیری مقصرین و قاصرین این حادثه تأکید کرد و گفت: با هر فرد در هر رده‌ای که در این حادثه مرتکب تخلف یا ترک فعل شده باید به شدت برخورد شود.سومین دستور رئیس جمهور به دستگاه‌های مجری و ناظر در فرآیند ساخت و ساز بود. آیت الله رئیسی تأکید کرد: نباید هیچ ساختمانی بدون رعایت اصول، ضوابط و استاندار‌های مهندسی ساخته شود و باید از ادامه فعالیت و ساخت و ساز ساختمان‌های با سازه‌های ناایمن جلوگیری گردد.رئیس جمهور در چهارمین دستور خود به وزارت کشور و سازمان نظام مهندسی و شهرداری‌ها ماموریت داد تا ساختمان‌های ساخته شده نا ایمن و در معرض آسیب را شناسایی و معرفی نمایند تا اقدامات لازم برای مقاوم‌سازی، تخلیه یا تخریب آن‌ها توسط صاحبان آن ساختمان‌ها انجام شود.

مردی که با چکمه به میدان رفت

هنگامی که قطار یزد-طبس در خرداد ۱۴۰۱ از ریل خارج شد دولت سیزدهم با مدیریت رئیس جمهور شهید در کمتر از ۲۴ ساعت حادثه را این چنین مدیریت کرد:ساعت ۱۱: ۲۲ همان روز وحیدی وزیر کشور و استاندار خراسان جنوبی به محل اعزام شدند، ساعت ۱۱: ۵۰ رئیسی در جلسه هیئت دولت این حادثه تسلیت و دستوراتی برای رسیدگی به مجروحان صادر کرد. ساعت ۱۲: ۰۰نیز رستم قاسمی وزیر راه وارد محل حادثه شد.در مرداد ماه ۱۴۰۱ سیل در نقاط مختلف کشور رخ داد که از آن جمله خسارات فراوانی به منطقه امامزاده داوود وارد شد. در این حادثه اعضای دولت به ریاست رئیس جمهور در نقاط حادثه دیده حاضر شدند که از مهمترین آن حضور شخص شهید رئیسی در امامزاده داوود بود. آنچه در این بازدید توجه رسانه‌ها را به خود جلب کرد پوشش و آمادگی رئیس جمهور در این بازدید بود.

شهید رئیسی و زلزله خوی

پس از وقوع چند زلزله در زمستان ۱۴۰۱ در خوی این شهید خدمتگزار به صدور دستورات از راه دور و مامور نمودن معاون اول خود بسنده نکرد و شخصاً راهی این شهرستان شد.رئیس جمهور در بدو ورود به خوی با حضور در کمپ اضطراری شهرک ولی‌عصر ضمن ابراز همدردی با مردم اظهار داشت: «شخصاً جهت بررسی می‌دانی وضعیت شما حضور پیدا کرده‌ام تا هرچه سریعتر مشکلات را رفع کنیم. »وی با اشاره به اینکه گزارش‌های مستمر در خصوص وضعیت زلزله زدگان از سوی معاون اول رئیس جمهور، وزرای حاضر در منطقه و مسوولان استانی را دریافت کرده‌ام، گفت: «احساسم این بود که خودم بیایم و از نزدیک وضعیت و شرایط را ببینم. »رئیس جمهور اضافه کرد: «مشکلات منطقه حتماً باید سریع مرتفع شود و باید با همه توان این مشکلات را برطرف کنیم تا مردم اینجا بیشتر از این دچار مشکل نشوند. »

غمخوار دوست و همسایه

همچنین در پی وقوع زلزله بزرگ در ترکیه و سوریه شهید رئیسی در پیام‌های جداگانه‌ای به رؤسای جمهوری ترکیه و سوریه، وقوع حادثه دلخراش زلزله در دو کشور را که به جان باختن و مصدوم شدن جمع قابل توجهی از شهروندان آن‌ها و همچنین وارد آمدن خسارات بسیار زیاد شده است، به رؤسای جمهوری و ملت شریف این کشور‌ها تسلیت گفت و آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای ارائه کمک‌های امدادی فوری به این دو ملت دوست را در شرایط ناگوار فعلی اعلام کرد. همچنین با دستور‌ایشان کمک‌هایی به این دو کشور از سوی نهاد‌های مربوطه ارسال شد.در شهریور ۱۴۰۲ تعدادی از معدنچیان معدن زغال سنگ طزره به علت انفجار معدن در زیر آوار ماندند که شهید رئیسی ضمن صدور دستوراتی سه تن از وزرا از جمله وزیر کشور را جهت بررسی حادثه گسیل داشت.پس از وقوع سیل در زمستان ۱۴۰۲ در استان سیستان و بلوچستان شهید رئیسی چهار گام در جهت مدیریت این حادثه برداشت:در ابتدا در گفتگو با استاندار سیستان و بلوچستان ضمن پیگیری آخرین وضعیت وقوع سیل در این استان، بر تداوم و تسریع خدمات‌رسانی به مردم و سیل‌زدگان تأکید کرد.در گام دوم رئیس دولت سیزدهم دستور ویژه‌ای را خطاب به وزیر کشور درباره سیل سیستان و بلوچستان صادر کرد.در گام سوم رئیس‌جمهور شهید رئیسی طی دستوری، وزیر کشور را مأمور کرد در صدر هیأتی به استان سیستان و بلوچستان سفر کرده و ضمن سرکشی به مناطق سیل‌زده و نظارت بر عملکرد دستگاه‌های امدادرسان، جهت تسریع در رفع نیازمندی‌های مردم منطقه و جبران آسیب‌های وارده به زیرساخت‌های مواصلاتی دستورات لازم را صادر کند.

خدمتگزاری تا آخرین نفس

در گام آخر رئیس جمهور برای بازدید میدانی از وضعیت سیل‌زدگان جنوب سیستان و بلوچستان از فرودگاه کنارک وارد این استان شد. در پی تشدید سامانه بارشی در سیستان و بلوچستان و وقوع سیلاب‌ها، خسارات به بخش‌های زیرساختی این استان وارد و موجب بسته شدن راه‌ها و ورود سیلاب به خانه‌های مسکونی شد.در حالی که چند روز پیش از شهادت ایشان سیلی در استان خراسان رضوی به وقوع پیوسته بود. ایشان حین سفر به استان مازندران و آذربایجان شرقی، پیگیر اوضاع بود و معاون اول دولت را به این استان گسیل داشت و به گواه اطرافیان تا آخرین ساعات عمر گرانقدرش، پیگیر وضع مردم سیل زده بود.

نظر دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.