شنبه 22 اردیبهشت 1403
EN

اربعین حسینی

اخبار

قبرستان بقیع ، قطعه‌ای بی‌بدیل درجهان+ عکس

52
0

نماینده ولی فقیه در امورحج و زیارت قبرستان بقیع را قطعه‌ای بی‌بدیل درجهان توصیف کرد که قبورائمه مظلوم و صحابی مدفون در آن با ظهور وهابی های تندرو به ویرانه تبدیل شد. ‏

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج، سرپرست حجاج ایرانی قبرستان بقیع را قطعه‌ای بی‌بدیل درجهان دانست و گفت: قبور ائمه مظلوم بقیع (علیهم السلام) بعد از مضجع پیامبر ارزشمندترین مزار است که برای آسمانیان و زمینیان نورافشانی می‌کند.

 

حجت الاسلام والمسلمین سیدعبدالفتاح نواب که امروز در آیین پیش‌کنگره‌ی بین‌المللی بقیع، مدفن امامان و اصحاب درقم سخن میگفت، افزود: بقیع رازدار شب‌های عبادت پیامبر اسلام(ص) است و بسیاری از صحابی رسول اکرم در این قطعه از زمین از درجات عالی علمی و معنوی پیامبر (ص) به کسب فیض نائل شدند.

 

وی گفت: درحالیکه قبوربزرگان در همه جای دنیا مورد تکریم و احترام قرار دارد اما متاسفانه وهابی های تندرو در سال یکهزار و سیصد و پنج هجری شمسی با هتک حرمت به قبور ائمه بقیع (علیهم السلام) و با فشار و تهدید، مردم آن روزگار را وادار کردند تا قبور بقیع را تخریب کنند.

 

 

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت اظهار داشت: در آن روزگار جز بقعه حضرت حمزه (ع) بقیه بقاع در مدینه به وسیله خادمین و خود مردم آن دوران تخریب شدند.

 

حجت الاسلام والمسلمین نواب یادآور شد با نگاهی به دوران تاریخی متوجه می شویم که بقعه این قبور از دوران سلجوقی ها به مدت شش قرن مورد تکریم و تجلیل قرار داشت؛ اما با ظهور وهابی های تندرو به ویرانه تبدیل شدند. ‏

 

وی با اشاره به اینکه قبور بزرگان در همه کشورها به عنوان افتخار و سند هویت آنها به شمار می‌رود؛ افزود: در برخی کشورهای اسلامی تفکر وهابی تمام این آثار را از بین برد تا نام و نشانی از اهل بیت پیامبر به جای نماند.

 

 

حجت الاسلام والمسلمین نواب دومین مرحله تخریب قبور بقیع را به تاریخ ۳۱ فروردین یک هزار و سیصد و پنج و بنابر فتوای علمای وهابی دانست و خاطرنشان کرد: در این مرحله به هیچ یک از قبور صحابی و منسوبین اهل بیت و پیامبر رحم نکردند و همه آثار به جای مانده از این بزرگان را از بین بردند.

 

دکتر محمدحسین رجبی دوانی مورخ و تاریخ نگارمعاصر، دیگر سخنرانان این همایش بود که در خصوص نحوه روند تاریخی شکل گیری قبرستان بقیع سخن گفت.

 

 

رئیس بنیاد ایران‌شناسی درسخنرانی خود حوادثی را که باعث تخریب و از بین بردن قبور بقیع و سایر صحابی شد، بیان کرد.

 

در ابتدای این مراسم ، دکتر میرزا علیزاده رئیس پژوهشکده حج و زیارت و رئیس کنگره بین المللی بقیع به تشریح مهمترین اقدامات صورت گرفته دردو سال گذشته در ارتباط با این کنگره پرداخت.

 

وی گفت: تاکنون ده‌ها پیش نشست و همایش برای برپایی باشکوه کنگره بین المللی بقیع برگزارشده و۲۰ جلد کتاب آماده سازی و ده جلد نیز منتشر شده است.

 

وی افزود: علاوه بر انتشار چهل و شش مقاله پژوهشی در مجلات پژوهشکده حج و زیارت، برای غنی سازی مباحث پژوهشی این کنگره با همه مراکز حوزوی و تحقیقاتی که در خصوص بقیع فعالیت می کنند؛ رایزنی شده است تا از ظرفیت ها و توانمندی های این مراکز در برگزاری هرچه باشکوه تر این کنگره استفاده شود.

 

 

دکترعلیزاده ابرازامیدواری کرد که با فراهم شدن مقدمات، این کنگره در اردیبهشت ماه سال آینده در قم و تهران برگزار شود.

 

گفتنی است پیش کنگره بقیع؛ مدفن امامان و اصحاب از سوی پژوهشکده حج و زیارت پیش از ظهر امروز در ساختمان حوزه نمایندگی ولی فقیه در امور حج و زیارت در قم برگزار شد و علاقه‌مندان می‌توانستند به صورت زنده این پیش کنگره را از لینک پخش مجازی revaghemighat.tv مشاهده کنند.

 

نظر دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.